Otkrivamo vam ključ dobrog kiselog mleka koje možete da napravite kod kuće!

0
265

 

Volite kiselo mleko, ili Vaše dete ne može da zamisli obrok bez kiselog mleka?

Odlično!

Naučiću Vas kako da sami ukiselite mleko bez po muke.

 

Pored toga što je hranljivo i osvežava,

kiselo mleko pozitivno utiče na kosti, zube,

crevnu floru. Preporučuje se uz svaki

doručak i večeru.

 

Otkriću Vam ključ dobrog kiselog mleka

 

Godinama sam gledala kako moja baka

sprema kiselo mleko. Taj ukus uz toplu

gibanicu još pamtim.

 

 

 

Šta je baka radila? Imala je posebnu šerpu za kuvanje mleka i uvek je spremala posle večere ili kada mi legnemo da spavamo.

 

Prvo skuvate 2-3 litre običnog mleka. Ostavite da se prohladi (možete ga ostaviti na terasu pola sata-sat da se brže prohladi).

Vrlo je bitno da počnete da spremate kad je mleko mlako.

Pripremite čašu kiselog mleka ili gustog jogurta (ja uvek stavljam kiselo mleko), dodajte

2 kašike pavlake. Polako mešajte 5-10 minuta u jednom pravcu samo.

 

U čemu je caka? 

U ćebetu!

Na sto ili neku veću radnu površinu raširite debelo ćebe, stavite na sredinu podmetač i na njega stavite šerpu sa mlekom. Umotajte šerpu u ćebe kao što biste umotali dete da mu ne bude hladno.

Ostavite da prenoći tako. Ujutru stavite šerpu u frizider. Potrebno je samo par sati da se ohladi.

Slobodno gvirnite, podignite poklopac.

Videćete da je TO TO!

Prijatno!