Kako da sunđer očistite od bakterija?

0
138

 

Verovali ili ne, najprljaviji predmet u kuhinji je sunđer!

 

Kako da izbegnemo te opasne bakterije: salmonelu, ešerihiju i stafilokoku?

 

Sunđer je uvek mokar, pun rupica

u kojima ostaje hrana pa se samim tim i

stvaraju mikroorganizmi i bakterije.

 

Treba uvek da iscedimo sunđer,

redovno ga menjamo (na 10tak dana).

Preporučuje se i da se dezinfikuje svakog dana.

 

Kako da dezinfikujemo sunđer?

 

Oni koji imaju mikrotalasnu mogu da vlažan sunđer stave u rernu, u posudu sa vodom.

Kad voda počne da ključa, možete da izvadite iz mikrotalasne.

Možete sunđer dezinfikovati i vrućom vodom nakon svake upotrebe. Preporučuje se da ga uvek iscedite i očistite od hrane.

 

Na šta još treba da obratimo pažnju, na koje predmete?

 

S vremena na vreme, treba detaljno očistiti novčanike, kuhinjske krpe, sudopere, drške od frižidera i zamrzivača, daske zasečenje, četkice za zube, daljinski upravljač i ostali kućni aparati.

 

Stiglo je proleće, preporučuje se što češće luftirati garderobu iz plakara, iznesite na terasu na vazduh posteljinu, tepih operite u dvorištu.