Goveđi želatin je danas visoko cenjen kako u zdravstvu, tako i u kozmetici zahvaljujući velikom procentu kolagena koji sadrži.
Pored kolagena, moć mu daju još 2 elementa: prolin i glicin.
Šta ovi elementi rade našem organizmu?
Ovi elementi grade i obnavljaju vezivno tkivo, mišiće, tetive, hrskavice, kosti i zglobove.
Od davnina se goveđi želatin upotrebljavao
u kuhinji, a treba ga svakako koristiti i za:
- uganuća, prelome kostiju i zglobova
- povećava elastičnost tetiva i ligamenata
- obnavlja hrskavicu
- pospešuje zdravlje kože, kose i noktiju
- poboljšava rad srčanog mišića
- dobar je u borbi sa viškom kilograma
- odličan protiv strija i celulita
- dobar je saveznik u borbi sa alergijama
- balansira hormone
S obzirom da poseduje veliku količinu vitamina D, samim tim povećava gustinu kostiju i kvalitet kostiju.
Preporučuje se deci u fazi puberteta, kao i ženama u menopauzi. Koriste ga i sportisti.
Kako ga koristiti i gde naći goveđi želatin?
Možete ga naći u bolje snadbevenim radnjama ili apotekama.
2 kašike želatina sipajte u čašu vode. Ostavite da odstoji preko noći. Videćete
da se stvorila gelasta masa. Možete je pomešati sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Nakon redovne upotrebe, primetićete boljitak.